Wat is hot yoga

Wat is hot yoga verwarming?

Hot yoga verwarming is verwarming voor yoga studio’s door middel van infrarood panelen. De houdingen en lessen zijn geïnspireerd op basis van de yogalessen van Bikram Choudhury. Vandaar ook de naam Birkam yoga.

Wat is hot yoga precies?

Wat is hot yoga precies en welke houdingen gebruik je? Bij hotyoga worden 26 houdingen uitgeoefend in een verwarmde ruimte van ongeveer 38 tot 40 graden Celsius.

Wil je hotyoga in jouw studio? De intense warmte van HeatXL infrarood verwarming zorgt tijdens een hotyoga les ervoor dat deelnemers meer uit hun lichaam halen dan ze normaal voor mogelijk hadden gehouden.

Bikram een kans voor jouw studio?

Je mag een les alleen “Bikram” noemen als je een vaste serie houdingen uitvoert. Hot yoga zonder de toevoeging Bikram heeft dezelfde voordelen, maar geeft je ruimte voor meer afwisseling.

Yogastudio verwarming met HeatXL infrarood panelen informatie Bikram Hotyoga hot yoga hot pilates

Verwarming voor jouw yogastudio

Een goed verwarmde yogastudio wordt van bovenaf verwarmd met HeatXL hot yoga infrarood panelen. Deze infrarood verwarming werkt intensief op de spieren en zorgt dat de yoga deelnemers soepeler kunnen bewegen. Door de warmte heb je minder last van spierpijn of stijve spieren. 

Wat is hot yoga zonder HeatXL hotyoga panelen? Steeds meer yogastudio ’s worden uitgerust met onze hotyoga panelen vanwege de hoge kwaliteit en perfecte technische eigenschappen.

Door middel van de hotyoga verwarming van HeatXL creëer je een gezond binnenklimaat in de studioruimte. De binnen temperatuur voor de lessen is rond de 40 graden Celsius. Daarnaast wordt de luchtvochtigheid ook op peil gehouden door de infrarood panelen aan het plafond. 

Ben je van plan om jouw yogastudio uit te breiden met andere soorten hot yoga lessen? Neem dan contact met ons op om te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen. Onze infrarood specialisten helpen je graag op weg. 

Vrijblijvende offerte aanvragen

Heb je een eigen yoga studio of wil je een yoga studio starten. Denk dan aan een Hot Yoga, Hot Pilates en Bikram verwarming. Wij zorgen dat je studio perfect wordt verwarmt met infrarood verwarming. Onze infrarood panelen zijn speciaal gemaakt voor Hot Yoga.

hot-yoga-studio191-amsterdam Bikram Hotyoga hot yoga hot pilates studio

Wat is een hot yoga infrarood paneel?

Een hot yoga infrarood paneel is niets anders dan een warmtepaneel dat je aansluit op de elektriciteit. De energie wordt omgezet in infrarode straling die comfortabele warmte afgeeft. En tevens in staat is de ruimte te verwarmen tot minimaal 40 graden Celsius. 

Een infrarood paneel geeft stralingswarmte af, welke vergelijkbaar is met het effect van de warme zonnestralen. De straling verwarmt direct de wanden, meubels, vloer en tevens de mensen. De omliggende oppervlakken, zoals de muren en de vloer, weerkaatsen de warmte weer terug de studio ruimte in.

Personen die zich binnen drie meter van het warmtepaneel bevinden, voelen direct de warmte om zich heen. Waardoor een aangenaam warm gevoel is gecreëerd. 

Zodra je buiten dit bereik bent, voelt het kouder aan. Net als bij de zon. Wanneer je vanuit de zonnestralen in de schaduw gaat lopen. Dit voelt dan ook koeler aan. 

Infrarood panelen verwarmen de vaste objecten in de ruimte en niet de lucht, zoals een verwarming met radiatoren dit doet. Hierdoor heb je geen luchtcirculatie, zoals je bij een convectie kachel wel hebt. 

Het voordeel is dat er geen stofdeeltjes en bacteriën meer in de ruimte zweven. Dit levert een zeer gunstig binnenklimaat op. Astmapatiënten hebben hier zeker baat bij, zo ook personen die bepaalde allergieën hebben. 

Doordat de muren worden verwarmd, trekt het vocht eruit. Je hebt geen last meer van vieze en ongezonde schimmels. 

Ir panelen gebruiken de lange golf infrarood straal. Deze is niet schadelijk voor de gezondheid. Integendeel, de warme stralen hebben een positief effect op je lichaam. Het ontspant bijvoorbeeld ook je spieren. 

man-hot-yoga-infrarood-verwarming
Hotyoga-verwarming-arnhem

Hot yoga bij hoge temperaturen

Yoga is één van de snelst groeiende sporten ter wereld. Er zijn vele soorten yoga te beoefenen die onder de sport yoga genoemd worden. Zoals Hatha-Yoga, Astanga-Yoga, Power-Yoga, Hot Yin yoga en Broga. Hierdoor hebben jouw klanten veel keus aan lesaanbod.

Hetzelfde als Bikram yoga beoefen je hot yoga pilates bij hoge temperaturen van rond de 40 graden Celsius. Bij deze vormen van yoga wordt de binnen temperatuur opgevoerd naar 38 tot 42 graden Celsius. Met daarnaast een luchtvochtigheid van 40 procent. Dit mag je ronduit tropisch noemen, waarbij je na 90 minuten trainen liters water wilt drinken. 

De HeatXL Hotyoga verwarming kan ervoor zorgen dat deze hoge temperaturen en hele goede luchtvochtigheid met gemak gehaald worden. 

Hotyoga is gezond voor lichaam en geest. De infrarood verwarming hot yoga zorgt ervoor dat de deelnemers tijdens de les een constante hoge temperatuur ervaren. Waardoor de effecten tijdens de hot yoga les zichtbaar zijn. 

Infrarood hotyoga verwarming van HeatXL zijn vrij van kunststoffen en elektrostraling, dus er bestaan ook geen risico’s op gezondheidsgebied. Integendeel, het gezonde klimaat heeft juist een positief effect op de gezondheid, geest en lichaam. 

Wat is hot yoga verwarming van HeatXL?

Hot yoga verwarming van HeatXL zijn speciaal ontworpen voor het op hoge temperatuur brengen van de yoga studio. De warmte panelen verwarmen direct de deelnemers en de objecten in de ruimte door middel van infrarood straling. 

Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden om jouw yoga studio te verwarmen met infrarood stralen.

Hoe HeatXL hotyoga verwarming installeren?

Wanneer je interesse hebt in de mogelijkheden en wilt weten wat ons systeem voor jouw studio kan betekenen? Neem dan contact met ons op. Je bent ook van harte welkom in onze showroom. Wij nemen uitgebreid de tijd om jou uit te leggen hoe een HeatXL hotyoga infrarood systeem werkt. Onze specialisten helpen je graag op weg. 

Offerte voor HeatXL hotyoga panelen?

Indien je over gaat tot de aankoop van ons infrarood systeem voor jouw yoga studio, stelt onze specialist een installatieplan op van de te verwarmen ruimte. In dit plan zijn specifieke zaken rondom de panelen, maar ook aspecten van isolatie en luchtverversing, op elkaar afgestemd.

Hotyoga verwarmingen zijn speciaal gemaakt voor het gebruik in hotyoga studio. Wil je informatie over een hofyoga studio infraroodpanelen.

Bikram is een met HeatXL hotyoga-panelen verwarmde vorm van yoga. Bikram is een yoga stijl in een omgeving met een temperatuur van 40 graden.

Hot pilates is na Bikram yoga de nieuwste trend in een verwarmde ruimte. Fitness studio’s en sportscholen introduceren nu ook hot pilates.