hotyoga-verwarming-nl-logo

Wat is hot yoga

Wat is hot yoga?

Hot yoga is yoga met een verwarming door middels van een hoog temperatuur infrarood verwarming speciaal gemaakt voor hot yoga (Tot 40 graden Celsius). De houdingen en lessen zijn geïnspireerd op basis van de yogalessen van Bikram Choudhury. Vandaar ook de naam Birkam yoga.

Wat is hot yoga precies en welke houdingen gebruik je? Bij hot yoga worden 26 houdingen uitgeoefend in een verwarmde ruimte van ongeveer 38 tot 40 graden Celsius.

Wil je hot yoga in jouw studio? De intense warmte van HeatXL infrarood verwarming zorgt tijdens een hot yoga les ervoor dat deelnemers meer uit hun lichaam halen dan ze normaal voor mogelijk hadden gehouden.

Een goed verwarmde yogastudio wordt van bovenaf verwarmd met HeatXL hot yoga infrarood panelen. Deze infrarood verwarming werkt intensief op de spieren en zorgt dat de yoga deelnemers soepeler kunnen bewegen. Door de warmte heb je minder last van spierpijn of stijve spieren. 

Wat is hot yoga zonder HeatXL hot yoga panelen? Steeds meer yogastudio ’s worden uitgerust met onze hot yoga panelen vanwege de hoge kwaliteit, temperatuur en perfecte technische eigenschappen.

Door middel van de hot yoga infrarood verwarming van HeatXL creëer je een gezond binnenklimaat in de studioruimte. De binnen temperatuur voor de lessen is rond de 40 graden Celsius. Daarnaast wordt de luchtvochtigheid ook op peil gehouden door de infrarood panelen aan het plafond. 

Ben je van plan om jouw yogastudio uit te breiden met andere soorten hot yoga lessen? Neem dan contact met ons op om te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen. Onze infrarood specialisten helpen je graag op weg. 

Vraag direct een gratis offerte op

Vul het onderstaande formulier in voor een vrijblijvende offerte.

Bel ons

+31 (0)165-714107

Mail ons

info@heatxl.com

Waarom Hot yoga?

Voor de meeste mensen betekent de hitte dat ze dieper in hun stretches kunnen. Je kan bijvoorbeeld makkelijker je tenen aanraken in een warm binnenklimaat dan in een koude omgeving.

De warmte verkleint namelijk de kans op blessures. Door de warme infraroodstralen die je lichaam raken zijn je spieren daarom in optimale stretch conditie. 

Sporten in een verwarmde ruimte waar het 38 graden of hoger is, kan behoorlijk zwaar zijn voor je lichaam. De effecten van yoga bij deze temperatuur is dat je veel vocht en zout verliest. Indien je niet voldoende drinkt ligt dehydratatie op de loer ligt. 

Yoga beoefenen bij hoge temperaturen is in de afgelopen jaren zeer populair geworden in de Benelux. Vooral de hot yoga Bikram en Hot Pilates lessen zijn zeer geliefd.

Hot yoga helpt bij een hogere verbranding. Door de hitte verbruik je namelijk meer energie. Door de warmte heb je minder last van spierpijn en door het vele zweten krijg je een zachtere en schonere huid. 

Kenmerken infrarood verwarming

  • Geen luchtcirculatie. Stofdeeltje dwarrelen niet in de ruimte en de lucht is schoon.
  • Gelijkmatige verwarming van de ruimte.
  • De muren zijn warmer dan de omgevingslucht.
  • Geen condensatie van vocht op de muren of ramen.
  • Comfort bij lage lucht temperaturen.
  • Weinig warmte verlies wanneer ramen en deuren worden geopend voor ventilatie.

Wij lopen voorop met kwaliteit en specialisme in de brancheIn 2008 zijn we gestart met de productie van onze hoogwaardige hot yoga verwarming. We timmeren hard aan de weg om de grootste van Europa te worden. We zijn in ieder geval al de beste en grootste in de Benelux. Het groeiende aantal klanten in Nederland, België en ook Duitsland is daarvan het bewijs. 

Een tevreden hot yoga klant is onze beste reclame. Dat geeft ons extra energie om ons dagelijks te onderscheiden en alleen maar nog beter te worden. Wij leveren enkel en alleen hoge kwaliteit producten met de beste en betrouwbaarste service. 

Verwarmen van de hot yoga studio

Onze verwarmingen gebruiken krachtige infraroodstralen die een zeer hoge temperatuur bereiken van 190 graden Celsius. Zowel de ruimte als de personen worden opgewarmd, zodat de hot yoga lessen in de juiste temperatuur gegeven worden.

Ook de luchtvochtigheid is met de infrarood hot yoga verwarming optimaal te regelen.

Niet te vochtig en niet te droog. Daarom zijn onze infrarood panelen zeer geschikt voor hot yoga studio’s. 

Wat is een hot yoga infrarood paneel?

Een hot yoga infrarood paneel is niets anders dan een warmtepaneel dat je aansluit op de elektriciteit. De energie wordt omgezet in infrarode straling die comfortabele warmte afgeeft. En tevens in staat is de ruimte te verwarmen tot minimaal 40 graden Celsius. 

Een infrarood paneel geeft stralingswarmte af, welke vergelijkbaar is met het effect van de warme zonnestralen. De straling verwarmt direct de wanden, meubels, vloer en tevens de mensen. De omliggende oppervlakken, zoals de muren en de vloer, weerkaatsen de warmte weer terug de studio ruimte in.

Personen die zich binnen drie meter van het warmtepaneel bevinden, voelen direct de warmte om zich heen. Waardoor een aangenaam warm gevoel is gecreëerd. 

Zodra je buiten dit bereik bent, voelt het kouder aan. Net als bij de zon. Wanneer je vanuit de zonnestralen in de schaduw gaat lopen. Dit voelt dan ook koeler aan. 

Infrarood panelen verwarmen de vaste objecten in de ruimte en niet de lucht, zoals een verwarming met radiatoren dit doet. Hierdoor heb je geen luchtcirculatie, zoals je bij een convectie kachel wel hebt. 

Het voordeel is dat er geen stofdeeltjes en bacteriën meer in de ruimte zweven. Dit levert een zeer gunstig binnenklimaat op. Astmapatiënten hebben hier zeker baat bij, zo ook personen die bepaalde allergieën hebben. 

Doordat de muren worden verwarmd, trekt het vocht eruit. Je hebt geen last meer van vieze en ongezonde schimmels. 

Ir panelen gebruiken de lange golf infrarood straal. Deze is niet schadelijk voor de gezondheid. Integendeel, de warme stralen hebben een positief effect op je lichaam. Het ontspant bijvoorbeeld ook je spieren. 

hotyoga verwarming aan plafond yoga studio 2-2
hotyoga verwarming aan plafond yoga studio 4-2

Hot yoga bij hoge temperaturen

Yoga is één van de snelst groeiende sporten ter wereld. Er zijn vele soorten yoga te beoefenen die onder de sport yoga genoemd worden. Zoals Hatha-Yoga, Astanga-Yoga, Power-Yoga, Hot Yin yoga en Broga. Hierdoor hebben jouw klanten veel keus aan lesaanbod.

Hetzelfde als Bikram yoga beoefen je hot yoga pilates bij hoge temperaturen van rond de 40 graden Celsius. Bij deze vormen van yoga wordt de binnen temperatuur opgevoerd naar 38 tot 42 graden Celsius. Met daarnaast een luchtvochtigheid van 40 procent. Dit mag je ronduit tropisch noemen, waarbij je na 90 minuten trainen liters water wilt drinken. 

De HeatXL Hot yoga infrarood verwarming kan ervoor zorgen dat deze hoge temperaturen en hele goede luchtvochtigheid met gemak gehaald worden. 

Hot yoga is gezond voor lichaam en geest. De infrarood verwarming hot yoga zorgt ervoor dat de deelnemers tijdens de les een constante hoge temperatuur ervaren. Waardoor de effecten tijdens de hot yoga les zichtbaar zijn. 

Infrarood hot yoga verwarming van HeatXL zijn vrij van kunststoffen en elektrostraling, dus er bestaan ook geen risico’s op gezondheidsgebied. Integendeel, het gezonde klimaat heeft juist een positief effect op de gezondheid, geest en lichaam. 

Wat is hot yoga verwarming van HeatXL?

Hot yoga verwarming van HeatXL zijn speciaal ontworpen voor het op hoge temperatuur brengen van de yoga studio. De warmte panelen verwarmen direct de deelnemers en de objecten in de ruimte door middel van infrarood straling. 

Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden om jouw yoga studio te verwarmen met infrarood stralen.

Hoe HeatXL hot yoga verwarming installeren?

Wanneer je interesse hebt in de mogelijkheden en wilt weten wat ons systeem voor jouw studio kan betekenen? Neem dan contact met ons op. Je bent ook van harte welkom in onze showroom. Wij nemen uitgebreid de tijd om jou uit te leggen hoe een HeatXL hot yoga infrarood verwarming werkt. Onze specialisten helpen je graag op weg. 

Offerte voor HeatXL hot yoga panelen?

Indien je over gaat tot de aankoop van ons infrarood systeem voor jouw yoga studio, stelt onze specialist een installatieplan op van de te verwarmen ruimte. In dit plan zijn specifieke zaken rondom de panelen, maar ook aspecten van isolatie en luchtverversing, op elkaar afgestemd.

Jouw Yogastudio

Hot yoga beoefenen in een studio die de perfecte temperatuur en luchtvochtigheid heeft door middel van infrarood stralen. Hot yoga is gezond voor lichaam en geest. De infrarood verwarming hot yoga zorgt ervoor dat de deelnemers tijdens de les een constante hoge temperatuur ervaren. Waardoor de effecten van hot yoga zichtbaar zijn. 

Infrarood hot yoga verwarming van HeatXL zijn vrij van kunststoffen en elektrostraling, dus er bestaan ook geen risico’s op gezondheidsgebied. Integendeel, het gezonde klimaat heeft juist een positief effect op de gezondheid, geest en lichaam. 

Niet in de laatste plaats is het vermelden waard, dat het gebruik van HeatXL verwarmingen ook is toegestaan in kritieke omgevingen als verpleeg afdelingen en operatiekamers in ziekenhuizen.

Middels de hot yoga infrarood verwarming van HeatXL creëer je een gezond binnenklimaat in de studioruimte. De binnen temperatuur voor de lessen is rond de 40 graden Celsius. Daarnaast wordt de luchtvochtigheid ook op peil gehouden door de infrarood panelen aan het plafond.