Pilates

Pilates studio verwarmingen

Pilates studio’s zijn steeds vaker verwarmd met HeatXL hotpilates panelen. Pilates is een fitnesssysteem uitgewerkt in het begin van de 20e eeuw door Joseph Pilates. Hij noemde zijn methode Contrology, omdat hij ervan overtuigd was dat zijn oefeningen de mentale kracht gebruiken om spieren beter te controleren. 

Tegenwoordig zijn pilateslessen niet meer weg te denken in de yoga ruimtes. Ook steeds meer studio’s bieden pilates in een verwarmde ruimte aan.

Pilates is dé core-training als basis voor alle trainingen, sporten, dans en yoga. Hij geloofde dat de ademhaling, houding en leefstijl van de mens de basis is van de gezondheid van de mens. Hij ontwikkelde een unieke serie van fysieke oefeningen welke helpen bij het verbeteren van de goede houding, coördinatie, balans, kracht, flexibiliteit en ademhaling.

Pilates ontwikkelde zijn methode tijdens de Eerste Wereldoorlog met de bedoeling om het revalidatie programma voor gewonde soldaten en oorlogsveteranen te verbeteren. De oefeningen brengen de geestelijke en lichamelijke gezondheid in balans. Voor ieder een eigen niveau. 

Pilates versus hotpilates

De nadruk ligt net als bij gewone pilates op de spieren die ervoor zorgen dat het lichaam in balans staat en de wervelkolom ondersteunen. De oefeningen zorgen voor slanke, strakke spieren zonder je spieren te vergroten. Ook krijg je een plattere buik. 

Dit beschermt je onderrug en verbetert je houding. Bij hotpilates ligt de nadruk op concentratie, controle, centrering, ademhaling en vloeiende bewegingen.

Pilates voor iedereen

Er zijn verschillende stijlen in zowel moderne als klassieke vormen. Je moet voor beide de juiste kennis hebben om deze stijlen te kunnen uitvoeren. Het moet veilig, kwalitatief en verantwoord zijn. 

De klassieke stijl aangevuld met de verwarming van HeatXL is Hotpilates. Deze yogavorm kan behoorlijk pittig en uitdagend zijn. Het is moeilijker dan je denkt. Een pilatesles verwarmd met HeatXL hotpilates panelen is voor iedereen toegankelijk.

Hotpilates in jouw studio

Hotpilates infrarood panelen van HeatXL worden geleverd aan goede en professionele pilatesstudio’s. Voor deelnemers die last hebben van hun nek, rug of schouders kan de HeatXL infrarood verwarming een positieve bijdrage leveren. Ook voor andere lichamelijke klachten brengen de infrarood stralen verlichting bij pijnen. 

Steeds meer van yoga studio’s bieden hot-pilates aan onder de comfortabele HeatXL hotpilates panelen.

Hotpilates en gezonde warmte van HeatXL

Ook hotpilates begint met een warming up, waarna de deelnemers aan het Powerhouse beginnen. Het powerhouse kun je omschrijven als alle spieren van je romp, met als belangrijkste spieren de transversus, de bekkenbodem- en rugspieren. Deze spieren houden de romp bij elkaar. De les sluit af met een cooling down.

De HeatXL hotpilates panelen zorgen voor extra comfort tijdens de door jou aangeboden lessen. 

Pilates is een lichaam en geest methode, body & mind. Door de basis principes toe te passen, ligt de focus op je lijf en hoofd. De concentratie zorgt voor de goede uitvoer van elke beweging. Is dat niet aanwezig, heeft het meteen effect op de techniek en de oefening. Na een uur les is je hoofd leeg en lichaam soepel. 

Van studio’s die werken met onze infraroodverwarming horen wij vaak dezelfde goede berichten. Door de warmte ervaren de deelnemers soepele spieren en een beter herstel na de lessen.

Door de weldadige warmte van de panelen hebben jouw leerlingen minder last van blessures en andere lichamelijke ongemakken.

Met hot pilates voldoe je aan de groeiende vraag van een groep studenten die op zoek zijn naar een sportieve uitdaging. Hot pilates is daarmee een goed alternatief voor een conventionele training. 

Tegenwoordig wordt pilates aangevuld met infrarood straling. Fysiotherapeuten, osteopaten en chiropractici van over de hele wereld erkennen de goede werking van de infrarood verwarming. De warme infrarood stralen raken je huid, wat een intens warm gevoel geeft. Je spieren ontspannen. Infraroodstraling helpt mee aan revalidatie, gezondheid en welzijn. 

Hotpilates producten compleet pakket

Hotpilates panelen:

Speciale infrarood panelen voor studio verwarming.

Pilates thermostaten:

Professionele pilates thermostaat voor de aansturing van de panelen.

Schakelkast pilates:

Schakelkasten ten behoeve van het schakelen van pilatespanelen.

Relaiskast pilates:

HeatXL professionele relaiskast voor pilatesstudio.

Waarom voor HeatXL kiezen?

1. Kopen bij de fabrikant

Je koopt direct bij de fabrikant en krijgt maatwerk geleverd.

2. Grote expertise

Sinds 2008 is ons bedrijf actief met pilates verwarming en hebben daardoor veel ervaring.

3. Veel referenties

Ons bedrijf heeft vele representatieve referenties in binnen- en buitenland.

Ervaar hot pilates

Volg eens een sessie bij één van onze klanten.

Deze klanten zijn trots op hun studio met infrarood pilates verwarming.

Hotyoga studio Rotterdam

Hotyoga studio Den Haag

Hotyoga studio Amsterdam

Hotyoga studio Tilburg

Hotyoga studio Antwerpen

Hotyoga studio Brussel

Hotyoga studio Boezinge

Wat klanten zeggen

Wij hebben onze studio uitgerust met het hotyoga infraroodverwarming van HeatXL. Hiermee zorgen wij voor een aangename warmte in onze yogastudio de klanten zijn zeer enthousiast.

Fred Greven, Yogastudio

Wij richten ons volledig op Hot Pilates Hotyoga, Bikram in onze studio. Met HeatXL hotyoga infrarood verwarming passen wij gemakkelijk de temperatuur aan per les.

Steven De Klei, Yogaschool