Pilates

Pilates studio verwarmingen

Hot Pilates

Pilates studio’s zijn steeds vaker verwarmd met HeatXL hotpilates panelen. Pilates is een fitnesssysteem uitgewerkt in het begin van de 20e eeuw door Joseph Pilates. Hij noemde zijn methode Contrology, omdat hij ervan overtuigd was dat zijn oefeningen de mentale kracht gebruiken om spieren beter te controleren. 

Tegenwoordig zijn pilateslessen niet meer weg te denken in de yoga ruimtes. Ook steeds meer studio’s bieden pilates in een verwarmde ruimte aan.

Pilates is dé core-training als basis voor alle trainingen, sporten, dans en yoga. Hij geloofde dat de ademhaling, houding en leefstijl van de mens de basis is van de gezondheid van de mens. Hij ontwikkelde een unieke serie van fysieke oefeningen welke helpen bij het verbeteren van de goede houding, coördinatie, balans, kracht, flexibiliteit en ademhaling.

Pilates ontwikkelde zijn methode tijdens de Eerste Wereldoorlog met de bedoeling om het revalidatie programma voor gewonde soldaten en oorlogsveteranen te verbeteren. De oefeningen brengen de geestelijke en lichamelijke gezondheid in balans. Voor ieder een eigen niveau. 

Vrijblijvende offerte aanvragen

Of koop infraroodverwarming in onze shop. Snel en professioneel geleverd. Infrarood panelen zijn van Duitse kwaliteit en zuinig in verbruik.

Heb je vragen of wil je meer weten over de zuinige HeatXL infraroodverwarming? Neem contact met ons op. Al jouw vragen worden beantwoord door onze deskundige adviseurs. Wij maken exacte berekening hoeveel geld je per maand of per jaar bespaart met infrarood verwarming.

Hotyoga verwarmingen zijn speciaal gemaakt voor het gebruik in hotyoga studio. Wil je informatie over een hofyoga studio infraroodpanelen.

Bikram is een met HeatXL hotyoga-panelen verwarmde vorm van yoga. Bikram is een yoga stijl in een omgeving met een temperatuur van 40 graden.

Hot pilates is na Bikram yoga de nieuwste trend in een verwarmde ruimte. Fitness studio’s en sportscholen introduceren nu ook hot pilates. 

hotyoga verwarming aan plafond yoga studio-2

Pilates versus hotpilates

Het verschil

De nadruk ligt net als bij gewone pilates op de spieren die ervoor zorgen dat het lichaam in balans staat en de wervelkolom ondersteunen. De oefeningen zorgen voor slanke, strakke spieren zonder je spieren te vergroten. Ook krijg je een plattere buik. 

Dit beschermt je onderrug en verbetert je houding. Bij hotpilates ligt de nadruk op concentratie, controle, centrering, ademhaling en vloeiende bewegingen.

Pilates voor iedereen

Er zijn verschillende stijlen in zowel moderne als klassieke vormen. Je moet voor beide de juiste kennis hebben om deze stijlen te kunnen uitvoeren. Het moet veilig, kwalitatief en verantwoord zijn. 

De klassieke stijl aangevuld met de verwarming van HeatXL is Hotpilates. Deze yogavorm kan behoorlijk pittig en uitdagend zijn. Het is moeilijker dan je denkt. Een pilatesles verwarmd met HeatXL hotpilates panelen is voor iedereen toegankelijk.

Ervaar hot pilates

Volg eens een sessie bij één van onze klanten.

Deze klanten zijn trots op hun studio met infrarood pilates verwarming.

Hotyoga studio Rotterdam

Hotyoga studio Den Haag

Hotyoga studio Amsterdam

Hotyoga studio Tilburg

Hotyoga studio Antwerpen

Hotyoga studio Brussel

Hotyoga studio Boezinge

Heb je een eigen yoga studio of wil je een yoga studio starten. Denk dan aan een Hot Yoga, Hot Pilates en Bikram verwarming. Wij zorgen dat je studio perfect wordt verwarmt met infrarood verwarming. Onze infrarood panelen zijn speciaal gemaakt voor Hot Yoga.

 

studio amsterdam hotyoga

Hotpilates in jouw studio

Infrarood panelen

 

Hotpilates infrarood panelen van HeatXL worden geleverd aan goede en professionele pilatesstudio’s. Voor deelnemers die last hebben van hun nek, rug of schouders kan de HeatXL infrarood verwarming een positieve bijdrage leveren. Ook voor andere lichamelijke klachten brengen de infrarood stralen verlichting bij pijnen. 

Steeds meer van yoga studio’s bieden hot-pilates aan onder de comfortabele HeatXL hotpilates panelen.

Hotpilates en gezonde warmte van HeatXL

Ook hotpilates begint met een warming up, waarna de deelnemers aan het Powerhouse beginnen. Het powerhouse kun je omschrijven als alle spieren van je romp, met als belangrijkste spieren de transversus, de bekkenbodem- en rugspieren. Deze spieren houden de romp bij elkaar. De les sluit af met een cooling down.

De HeatXL hotpilates panelen zorgen voor extra comfort tijdens de door jou aangeboden lessen. 

Pilates is een lichaam en geest methode, body & mind. Door de basis principes toe te passen, ligt de focus op je lijf en hoofd. De concentratie zorgt voor de goede uitvoer van elke beweging. Is dat niet aanwezig, heeft het meteen effect op de techniek en de oefening. Na een uur les is je hoofd leeg en lichaam soepel. 

Van studio’s die werken met onze infraroodverwarming horen wij vaak dezelfde goede berichten. Door de warmte ervaren de deelnemers soepele spieren en een beter herstel na de lessen.

Door de weldadige warmte van de panelen hebben jouw leerlingen minder last van blessures en andere lichamelijke ongemakken.

Met hot pilates voldoe je aan de groeiende vraag van een groep studenten die op zoek zijn naar een sportieve uitdaging. Hot pilates is daarmee een goed alternatief voor een conventionele training. 

Tegenwoordig wordt pilates aangevuld met infrarood straling. Fysiotherapeuten, osteopaten en chiropractici van over de hele wereld erkennen de goede werking van de infrarood verwarming. De warme infrarood stralen raken je huid, wat een intens warm gevoel geeft. Je spieren ontspannen. Infraroodstraling helpt mee aan revalidatie, gezondheid en welzijn. 

hotyoga verwarming aan plafond yoga studio 3-2

Hotpilates panelen

Wat leveren wij

Speciale infrarood panelen voor studio verwarming.

Pilates thermostaten:

Professionele pilates thermostaat voor de aansturing van de panelen.

Schakelkast pilates:

Schakelkasten ten behoeve van het schakelen van pilatespanelen.

Relaiskast pilates:

HeatXL professionele relaiskast voor pilatesstudio.

Waarom voor HeatXL kiezen?

1. Kopen bij de fabrikant

Je koopt direct bij de fabrikant en krijgt maatwerk geleverd.

2. Grote expertise

Sinds 2008 is ons bedrijf actief met pilates verwarming en hebben daardoor veel ervaring.

3. Veel referenties

Ons bedrijf heeft vele representatieve referenties in binnen- en buitenland.

Wat klanten zeggen

Wij hebben onze studio uitgerust met het hotyoga infraroodverwarming van HeatXL. Hiermee zorgen wij voor een aangename warmte in onze yogastudio de klanten zijn zeer enthousiast.

Fred Greven, Yogastudio

Wij richten ons volledig op Hot Pilates Hotyoga, Bikram in onze studio. Met HeatXL hotyoga infrarood verwarming passen wij gemakkelijk de temperatuur aan per les.

Steven De Klei, Yogaschool

HOTYOGA VERWARMING

SPECIAAL GEMAAKT VOOR YOGA BIKRAM EN PILATES