hotyoga-verwarming-nl-logo

Infraroodverwarming yoga

Infraroodverwarming yoga voor hotyoga studio

Infrarood panelen van hoge kwaliteit

Infraroodverwarming yoga speciaal voor hotyoga studio. De werking van infraroodverwarming hot yoga is te vergelijken met de stralingswarmte van de zon. Zodra de zon op je schijnt, voel je direct de warmte van de zonnestraling.

Zonnestralen verwarmen niet de lucht, maar direct de objecten waarop ze stralen. Hot yoga Infraroodverwarming werk precies op dezelfde wijze, maar dan zonder de schadelijke uv-straling.

Stralingswarmte is een directe vorm van verwarmen. Het bestaat uit warmtegolven die de omgeving verwarmen. Infrarood verwarming werkt middels stralingswarmte. 

Zonnestralen bevatten infrarood straling met een korte en een lange golf lengte. De korte golf infrarood stralen gaan door het raam heen, waardoor je het warmt krijgt als je achter een raam in de zon zit.

Infrarood verwarming maakt gebruik van de lange golflengte infrarood stralen. Dit heeft als voordeel dat de stralen niet door het raam naar buiten ontsnappen, waardoor je geen warmteverlies hebt. Alle warmte blijft in de ruimte waar de infrarood panelen aan staan. 

Infraroodverwarming yoga van hoge kwaliteit geeft de meeste infrarood stralingswarmte af. Alleen dan werkt een infrarood paneel efficiënt en is het vergelijkbaar met de hete zonnestralen. 

Het is belangrijk dat de infraroodverwarming een hoog stralingsniveau heeft. 

Onze technici hebben een uniek paneel samengesteld. Waarvan zelfs 99% van de straling binnen het optimale spectrum aan warmte geeft.

 

Vrijblijvende offerte aanvragen

Of koop infraroodverwarming in onze shop. Snel en professioneel geleverd. Infrarood panelen zijn van Duitse kwaliteit en zuinig in verbruik.

Heb je vragen of wil je meer weten over de zuinige HeatXL infraroodverwarming? Neem contact met ons op. Al jouw vragen worden beantwoord door onze deskundige adviseurs. Wij maken exacte berekening hoeveel geld je per maand of per jaar bespaart met infrarood verwarming.

Hotyoga verwarmingen zijn speciaal gemaakt voor het gebruik in hotyoga studio. Wil je informatie over een hofyoga studio infraroodpanelen.

Bikram is een met HeatXL hotyoga-panelen verwarmde vorm van yoga. Bikram is een yoga stijl in een omgeving met een temperatuur van 40 graden.

Hot pilates is na Bikram yoga de nieuwste trend in een verwarmde ruimte. Fitness studio’s en sportscholen introduceren nu ook hot pilates. 

hotyoga studio 4

Infraroodverwarming is energie

Goed voor je lichaam

Infrarood is elektro magnetische energie. Het bevindt zich in het spectrum waar lichtstralen ook deel van uitmaken. Binnen dit spectrum valt infrarood ergens tussen microgolven en lichtstralen. 

De golflengte van infrarood verwarming is lang en ligt boven die van lichtstralen. Daardoor geeft het geen zichtbaar licht. Het is daardoor volkomen onschadelijke voor de gezondheid. Sterker nog, infrarood stralen hebben een therapeutische werking op ons lichaam. 

Het verlicht bijvoorbeeld pijn bij spierpijn. Tevens zijn de leerlingen beter in stat hun stretch oefeningen doen, omdat de intense warmte de spieren goed heet houden. 

Lange golf infrarood straling

Feit is dat de mens niet zonder zonlicht kan. Dit type straling is overigens ook vergelijkbaar met de straling van een tegelkachel. Infrarode warmtestraling heeft geen schadelijke UV-straling.

Hoe langer de golven zijn, hoe lager de stralingsenergie is. De lange golf infrarood c-straling, zoals de warmte panelen, verwarmen de huid en dringt slecht 0,3 millimeter diep in de huid. De korte golf ultra violette straling gaat daarentegen letterlijk onder de huid. 

De lange infrarood c-stralen kun je daarom niet vergelijken met uv-stralen of röntgenstralen. Deze zijn namelijk wél schadelijk voor de gezondheid. De infrarode stralen van de HeatXL hotyoga verwarming zijn juist goed voor de gezondheid. 

 

hotyoga studio 3

Infraroodverwarming nader toegelicht

Hotyoga, Hot Pilates en Bikram studio

Door onze speciaal ontwikkelde techniek bereikt de HeatXL infraroodverwarming snel het optimale infrarood spectrum. HeatXL hotyoga panelen maken gebruik van een speciaal warmte element welke geschikt is voor hoge temperaturen. 

De unieke reflecterende warmte technologie van HeatXL infrarood verwarming stoot alle infraroodstralen uit aan de voorkant van het paneel waardoor geen warmte verlies ontstaat. Aan de achterkant van het infrarood paneel zit namelijk isolatie materiaal, zodat de energie aan de voorkant de ruimte in gaat. 

Goedkope infrarood panelen hebben weinig isolatie aan de achterkant, waardoor je veel verliest op de warmte. Een goed geïsoleerd paneel is na 10 minuten stralen lauwwarm aan de achterkant. 

Zeer belangrijk bij het bereiken van het optimale infrarood spectrum is dat het infrarood paneel binnen het beste temperatuur bereik werkt. Hoe minder wattage nodig is om de juiste oppervlakte temperatuur te halen, hoe beter de infrarood verwarming is. 

Een infraroodverwarming van eenzelfde grootte dat minder wattage nodig heeft om de gewenste temperatuur te bereiken is efficiënter in gebruik dan een infrarood paneel dat meer vermogen nodig heeft om dezelfde temperatuur te behalen. De HeatXL panelen blinken daarom uit in efficiëntie en kwaliteit. Je bespaart daarmee op de verbruikskosten.

hotyoga studio 1

Lage stookkosten voor jouw studio

Temperatuur van Warm yoga 

De hoge kosten van het verbruik van gas voor het verwarmen met CV of warmteblazers in een yoga studio is bekend. Met de hotyoga verwarming van HeatXL profiteer je van lage stookkosten voor jouw studio-yoga!

Meetresultaten geven aan dat het gebruik van een gewone verwarming bijna drie keer zoveel energie verbruikt. Voor het verwarmen van dezelfde ruimte met een HeatXL hotyoga verwarming scheelt het je maandelijks veel stookkosten. 

Infraroodverwarming de werking in beeld

Infraroodspectrum: 

Speciale panelen met het spectrum voor hot yoga studio verwarming.

Zuinig in gebruik: 

Professioneel verwarm systeem wat effectief en zuinig in gebruik.

Uitvoerig getest: 

Onze panelen zijn gekeurd en sinds 2008 al op de markt.

Juiste temperatuur: 

HeatXL yoga panelen hebben de juiste temperatuur.

HOTYOGA VERWARMING

SPECIAAL GEMAAKT VOOR YOGA BIKRAM EN PILATES