hotyoga-verwarming-nl-logo

Hot yoga verwarming

Hotyoga verwarmingen voor yoga studio

Hotyoga verwarmingen zijn speciaal gemaakt voor het gebruik in hotyoga studio. Hotyoga verwarmingen zijn een steeds populairder wordende vorm van verwarming in een hotyoga studio.

HeatXL is marktleider in de productie, levering en installatie van hotyoga verwarming in de Benelux.  Een infrarood hotyoga verwarming is een andere manier van verwarmen in vergelijking met een conventionele hot yoga verwarming. Bij laatstgenoemde wordt de lucht verwarmd. Door de warme luchtstroom voelt het warm aan.

Hotyoga infrarood verwarming daarentegen werkt door middel van lange infrarood golven.  De infrarood warmtestralen kan je vergelijken met de zonnestralen, maar dan zonder de schadelijke Uv-straling. Je voelt direct de heerlijke warmte op je lichaam. Hot yoga verwarming van HeatXL is zuinig, comfortabel en zeer efficiënt in gebruik.

Voor hot yoga studio’s hebben wij speciale infrarood verwarmingen panelen ontwikkeld. Onze hoogwaardige hotyoga verwarming is uniek in zijn soort en heeft zich al vele jaren in yoga studio’s in binnen en buitenland bewezen. 

De infrarood panelen van HeatXL zijn van Duitse hoogwaardige kwaliteit en dragen daarom ook het Duitse TÜV-keurmerk. Dit staat garant voor de beste infrarood hotyoga verwarming panelen. Tevens ontvang je standaard 3 jaar garantie op de HeatXL infrarood panelen. 

Vraag direct een gratis offerte op

Vul het onderstaande formulier in voor een vrijblijvende offerte.

Bel ons

+31 (0)165-714107

Mail ons

info@heatxl.com

Waarom Hotyoga?

Voor de meeste mensen betekent de hitte dat ze dieper in hun stretches kunnen. Je kan bijvoorbeeld makkelijker je tenen aanraken in een warm binnenklimaat dan in een koude omgeving.

De warmte verkleint namelijk de kans op blessures. Door de warme infraroodstralen die je lichaam raken zijn je spieren daarom in optimale stretch conditie. 

Sporten in een verwarmde ruimte waar het 38 graden of hoger is, kan behoorlijk zwaar zijn voor je lichaam. De effecten van yoga bij deze temperatuur is dat je veel vocht en zout verliest. Indien je niet voldoende drinkt ligt dehydratatie op de loer ligt. 

Yoga beoefenen bij hoge temperaturen is in de afgelopen jaren zeer populair geworden in de Benelux. Vooral de hot yoga Bikram en Hot Pilates lessen zijn zeer geliefd.

Hot yoga helpt bij een hogere verbranding. Door de hitte verbruik je namelijk meer energie. Door de warmte heb je minder last van spierpijn en door het vele zweten krijg je een zachtere en schonere huid. 

Kenmerken infrarood verwarming

  • Geen luchtcirculatie. Stofdeeltje dwarrelen niet in de ruimte en de lucht is schoon.
  • Gelijkmatige verwarming van de ruimte.
  • De muren zijn warmer dan de omgevingslucht.
  • Geen condensatie van vocht op de muren of ramen.
  • Comfort bij lage lucht temperaturen.
  • Weinig warmte verlies wanneer ramen en deuren worden geopend voor ventilatie.

 

Wij lopen voorop met kwaliteit en specialisme in de brancheIn 2008 zijn we gestart met de productie van onze hoogwaardige hotyoga verwarming. We timmeren hard aan de weg om de grootste van Europa te worden. We zijn in ieder geval al de beste en grootste in de Benelux. Het groeiende aantal klanten in Nederland, België en ook Duitsland is daarvan het bewijs. 

Een tevreden hotyoga klant is onze beste reclame. Dat geeft ons extra energie om ons dagelijks te onderscheiden en alleen maar nog beter te worden. Wij leveren enkel en alleen hoge kwaliteit producten met de beste en betrouwbaarste service. 

Temperatuur hotyoga

De infrarood warmte panelen behalen een hoge temperatuur waarmee de hot yoga ruimte snel en comfortabel op de juiste temperatuur wordt gebracht. HeatXL heeft deze panelen speciaal voor hot yoga verwarming ontwikkeld.

De eisen aan een hotyoga infrarood verwarmingen wijken af van die van een gewone huis tuin en keuken infrarood verwarming. De hogere ruimte temperaturen en met name de inwerking van infrarood straling is afgestemd op het juiste spectrum. Dit infrarood spectrum zorgt vervolgens voor een goede verwarming van de yogastudio en warmte beleving in het lichaam. 

Onze hot yoga verwarmingen zorgen voor comfortabele warmte in een yogastudio waardoor je extra soepele spieren krijgt en makkelijker bewegingen maakt.

HeatXL hotyoga verwarming behaald al sinds 2008 perfecte resultaten in yogastudio’s in de gehele Benelux. Voor ons eindigt de service niet met de koop van onze producten. Ons doel is dat onze klanten tevreden zijn met onze hot yoga verwarming en dat de yoga leerlingen zich goed voelen met de gezonde warmte.

hotyoga studio 2
hotyoga studio 4

Hotyoga, Hot Pilates en Bikram studio

De hotyoga verwarming van HeatXL is ook geschikt voor Hot Pilates en Bikram studio’s. Door gerichte warmte is de HeatXL hotyoga infrarood verwarming geschikt voor de hoge temperaturen bij Bikramyoga, maar ook voor de lagere temperaturen in een Hot Pilates studio. Vraag onze specialisten naar de technische mogelijkheden.

Hot yoga bij hoge temperaturen

Hot yoga beoefen je bij hoge temperaturen van rond de 40 graden Celsius. Er zijn verschillende soorten yoga varianten, die onder de noemer van hot yoga valt, zoals:

– Hot Pilates

– Hot Vinyasa Yoga

– Hot Yang Yoga

– Bikram Yoga

– Hot Yin Yoga

Bij deze vormen van yoga wordt de binnen temperatuur opgevoerd naar 38 tot 42 graden Celsius. 

Hotyoga infrarood paneel

Ook zijn er yogalessen die onder de vorm van ‘warm yoga’ vallen. Hierbij is de temperatuur tussen de 25 en 30 graden Celsius.

Ook daarvoor is de hotyoga verwarming perfect voor te gebruiken. Middels de thermostaat kan je namelijk eenvoudig de exacte temperatuur regelen. 

Indien na de warme yogales een hot yoga wordt gegevens, kan snel de temperatuur van de hotyoga infrarood panelen verhoogd worden. Binnen enkele seconden is de gewenste temperatuur van 40 graden bereikt. Een infrarood verwarming heeft namelijk geen opwarmtijd nodig. 

Verwarmen van de hotyoga studio

Onze verwarmingen gebruiken krachtige infraroodstralen die een zeer hoge temperatuur bereiken van 190 graden Celsius. Zowel de ruimte als de personen worden opgewarmd, zodat de hotyogalessen in de juiste temperatuur gegeven worden.

Ook de luchtvochtigheid is met de infrarood hotyoga verwarming optimaal te regelen.

Niet te vochtig en niet te droog. Daarom zijn onze infrarood panelen zeer geschikt voor hotyoga studio’s. 

Voordelen Hotyoga verwarming

Energiezuinige, duurzame en gezonde verwarming

Energiezuinige, duurzame en gezonde verwarming

– Gelijkmatige verdeling van de warmte in de studio ruimte. 

– Directe warmte, zodra je de verwarming aan zet. 

– Infrarood panelen werken zeer efficiënt en geven een gerichte warmte af. 

– Geen luchtcirculatie, geen rondzwevende stofdeeltjes. De omgevingslucht is schoon.

– Infrarood straling is goed voor de gezondheid. Het helpt bij verlichting van pijn, zoals spier- en gewrichtspijn.  

– Infrarood stralen hebben een ontspannende werking. 

– De muren zijn warmer dan de omgevingslucht.

– Geen condensatie van vocht op de muren en ramen.

– Weinig warmte-energie ontsnapt bij het ventileren van de ruimte.

Hotyoga-verwarming-project-zutphen2
Hotyoga verwarming

Warmtepanelen van HeatXL?

Warmtepanelen hot yoga uitvoering zijn bedacht en speciaal gemaakt met het oog op de verwarming van een yogastudio.

De panelen verwarmen direct de deelnemers en de objecten in de ruimte door middel van infrarood straling.

Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden om jouw yoga studio te verwarmen met warmtepanelen.

Als je interesse hebt in de mogelijkheden en wilt weten hoe ook jouw studio kan profiteren van de hoge temperatuur van HeatXL hot yoga warmtepanelen?

Neem dan contact met ons op. Je bent ook van harte welkom in onze showroom. Wij nemen uitgebreid de tijd om jou uit te leggen hoe een HeatXL hotyoga infrarood systeem werkt.

Voordat je over gaat tot aankoop van ons systeem voor jouw studio, maak je samen met een van onze specialist een afspraak voor het maken van een installatieplan.

In dit plan worden zaken rondom panelen, maar ook aspecten van isolatie en luchtverversing, op elkaar afgestemd.

Zuinige verwarming

Met HeatXL infrarood verwarming hot yoga uitvoering verwarm je zuinig en ook efficiënt de studio ruimte. Onze panelen bereiken maar liefst een oppervlakte temperatuur van 190 graden Celsius. Deze temperatuur is optimaal voor de verwarming van een hotyoga studio.

De energie zuinige infrarood heater is gemaakt met het oog op studio gebruik in een professionele omgeving. De panelen worden aan het plafond gemonteerd, zodat de warmte van bovenaf naar beneden straalt. 

Door de hoogwaardige infrarood techniek ontstaat in de yogaruimte binnen een korte tijd een weldadige warmte. Vervolgens kan de hotyoga les van start gaan. 

Met een HeatXL infrarood verwarming hot yoga beleven de yoga beoefenaars, zowel geestelijk als lichamelijk, een ontspannen en comfortabel yoga les. Ook helpen de infrarood stralen bij hot yoga om optimaal te transpireren, waardoor het lichaam reinigt.