hotyoga-verwarming-nl-logo

Hot pilates

Hot pilates

Hot pilates is na Bikram yoga de nieuwste trend in een verwarmde ruimte. Fitness studio’s en sportscholen introduceren nu ook hot pilates. De verwarmde vorm van traditionele Pilates door middel van hot pilates infrarood verwarming.

Waar yoga zich focust op verschillende lichaamshoudingen en ademhalingstechnieken, focust hot pilates zich op het versterken en stretchen van het menselijk lichaam.

Bij de hot pilates is de ruimte tot zo’n 35 graden Celsius verwarmd. Hiervoor gebruiken de studio’s infrarood panelen. Deze warmtepanelen worden geleidelijk warm, waardoor een comfortabele verdeling ontstaat. Infrarood panelen geven een efficiënte warmte en zijn daarnaast zeer zuinig in het verbruik. 

HeatXL hotpilates infrarood panelen voor Pilates lessen werken intensief in op de spieren. Daardoor stretchen de spieren makkelijke waardoor de leerlingen beter in hun pilates positie komen. Snelle, zuinige en gerichte warmte.

HeatXL focust zich op de verwarming van de verschillende hot sporten in de Benelux. Hot Pilates ruimtes is één van onze specialiteiten met de ontwikkeling van warmtepanelen hotpilates.

Verwarming hotpilates en yogalessen tot in de perfectie regelen op 35 graden Celsius. Dat is mogelijk met de HeatXL infrarood panelen. Deze warmte panelen worden geleidelijk warm en zijn zuinig in verbruik. 

Vraag direct een gratis offerte op

Vul het onderstaande formulier in voor een vrijblijvende offerte.

Bel ons

+31 (0)165-714107

Mail ons

info@heatxl.com

Hot pilates in jouw studio

Infrarood panelen zijn een duurzame en effectieve manier van verwarmen. Ze geven een stralingswarmte af die ontspannend en verrijkend is voor lichaam en geest. De hotpilates HeatXL panelen zijn geruisloos, waardoor de focus en ademhaling niet wordt verstoord.

Door deze infraroodstraling worden de stijve en stramme spieren opgewarmd, waardoor deze flexibeler zijn. Je lichaam komt tijdens een hotpilates les beter in balans. Hierbij verminderen klachten die gepaard gaan met reuma, jicht en artritis. 

Door de warmte die ontstaat met de HeatXL infrarood verwarming in de pilates ruimte ga je zweten. Waarmee je vervolgens afvalstoffen afvoert. 

Sinds 2008 ben je voor infrarood verwarming voor jouw yoga en pilates bij ons aan het juiste adres.

Wij leveren hoge kwaliteit panelen van Duitse makelij. Tevens zijn wij exclusief Benelux distributeur voor deze welltherm hot pilates panelen. 

Wil je graag meer informatie over onze infrarood panelen, neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren je graag.

Hot pilates infrarood panelen

Hot pilates infrarood panelen van HeatXL? De hot pilates panelen van HeatXL zijn speciaal ontwikkeld en gemaakt voor het verwarmen van een pilates studio of hotyoga ruimte.

De infrarood stralen verwarmen direct de deelnemers en objecten in de ruimte. Wij brengen je graag in contact met onze referenties en vertellen je meer over de mogelijkheden van verwarmen met infrarood. 

Infrarood panelen installeren? Wanneer je interesse hebt in de mogelijkheden en wilt weten hoe ook jouw studio kan profiteren van de zuinige warmtestraling van HeatXL hotpilates infrarood panelen?

Neem dan contact met ons op. Je bent tevens van harte welkom in onze showroom. Onze specialisten leggen je graag uit waarom zoveel studio’s kiezen voor HeatXL. 

Offerte infrarood panelen hot pilates Indien je over gaat tot de aankoop van ons infrarood systeem voor jouw studio, stelt onze specialist een installatie plan op van de te verwarmen ruimte.

In dit plan worden technische zaken met betrekking tot de panelen duidelijk aan je uitgelegd. Ook aspecten zoals isolatie en luchtverversing komen aan bod.

Welke infrarood verwarming?

Welke heater is het beste om jouw hot pilates ruimte te verwarmen? Om een hot pilates ruimte efficiënt te verwarmen gebruik je HeatXL infraroodpanelen voor hotyoga studio’s. 

Deze verwarming verwarmt de ruimte geleidelijk aan tot de gewenste temperatuur van bijvoorbeeld 35 graden Celsius is bereikt. Doordat onze verwarmingsvorm de objecten in de hot pilatesruimte verwarmt ervaren de deelnemers een gelijkmatige warmte comfort.

Het warmte oppervlak van de HeatXL infrarood panelen lopen op tot maximaal 190 graden Celsius. De warmte van de yogapanelen is gebaseerde op het principe van de zon. Zoals de zon de aarde verwarmt, verwarmen de infrarood stralen de objecten en mensen in de ruimte. 

De infraroodgolven raken de huid en de warmte wordt vervolgens door het lichaam opgenomen. De verwarming is geurloos, geruisloos en daarnaast volkomen veilig. 

HeatXL verwarming hotpilates is energiezuinig en dus goed voor het milieu. De verwarming voor de hotpilates ruimte wordt aan het plafond bevestigd, waardoor er een brede oppervlakte straling is. Mocht de hot pilatesruimte hoger zijn dan drie meter, dan worden de warmtepanelen gependeld aan staaldraad of kettingen.

Met het bekender worden van hot varianten op bestaande sporten, weten ook steeds meer sportscholen en yoga studio’s de weg naar ons bedrijf te vinden. Heb jij ook interesse in deze vorm van zuinig en gezond verwarmen van jouw hotpilates studio? Neem dan contact met ons op. Wij leggen je graag alles uit over onze hoogwaardige verwarmingssysteem. 

hotyoga verwarming aan plafond yoga studio 2-2
hotyoga verwarming aan plafond yoga studio 4-2

Wat is hot pilates precies?

Hot pilates oefeningen worden uitgevoerd bij een hoge temperatuur van 35 graden Celsius. Om de studio te verwarmen gebruik je de infrarood warmtepanelen van HeatXL. Deze zijn speciaal gemaakt voor hot pilates lessen.

Hot pilates in jouw studio?

De warmte van HeatXL infrarood panelen hot pilates zorgt tijdens de les dat de deelnemers meer uit hun lijf kunnen halen dan ze normaal voor mogelijk hadden gehouden. Dit effect hebben de infraroodstralen. 

Hot pilates ook voor jouw studio?

De vraag naar vormen van yoga en pilates wordt steeds groter. Door jouw lesaanbod uit te breiden met hot pilates lift je mee op dit succes. Met ons verwarming systeem met infrarood straling ben je verzekerd van kwaliteit.

Heb je een eigen yoga studio of wil je een yoga studio starten. Denk dan aan een Hot Yoga, Hot Pilates en Bikram yoga verwarming. Wij zorgen dat je studio perfect wordt verwarmt met infrarood verwarming. Onze infrarood panelen zijn speciaal gemaakt voor Hot yoga.

Installatie infrarood verwarming

Infraroodpanelen voor de hotpilates lessen worden aan het plafond bevestigd. Als de ruimte waarin de infrarood panelen komen te hangen hoger is dan 3 meter, worden de panelen gependeld. De verwarming komt dan aan staaldraad of kettingen te hangen. 

Aan de infrarood panelen voor hot pilates zit een stekker die je aan het elektriciteitsnet koppelt.

De panelen brengen de verwarmde ruimte met gemak naar de gewenste temperatuur van 35 graden Celsius. Waarna vervolgens de hot pilates kan beginnen waarbij lichaam en geest samenkomen. 

Hot pilates verwarming installeren?

Wanneer je interesse hebt in de mogelijkheden en wil weten wat ons systeem voor jouw studio kan betekenen? Neem dan contact met ons op. Je bent ook van harte welkom in onze showroom. Wij nemen uitgebreid de tijd om jou uit te leggen hoe een HeatXL hotyoga verwarming werkt. Een afspraak voor kennismaking is snel gemaakt.

Hot Yoga Infrarood verwarming kopen

Indien je over gaat tot de aankoop van ons infrarood systeem voor jouw yogastudio, stelt onze specialist een installatieplan op van de te verwarmen ruimte. In dit plan zijn specifieke zaken rondom de panelen, maar ook aspecten van isolatie en luchtverversing, op elkaar afgestemd. Je profiteert vervolgens van een afgemeten hoogwaardig systeem.

Infrarood verwarming warmt niet de lucht, maar de objecten en mensen die zich in de ruimte bevinden. Infraroodstraling werkt op het principe van de zon, maar dan zonder de schadelijke uv-straling. Wanneer de warme zonnestralen onze huid raken, warmen we op. 

De warmtepanelen maken gebruik van de lange golflengte infrarood stralen. Dit heeft als voordeel dat de stralen niet door het raam naar buiten ontsnappen, waardoor je geen warmteverlies hebt. Alle warmte blijft dan in de ruimte waar de infrarood panelen aan staan. 

De opwarming van muren en objecten zorgt vervolgens voor een extra stijging in temperatuur van 2 tot 3 graden. Hierdoor verwarm je veel efficiënter dan met convectie warmte. 

Doordat de objecten de warmte vasthouden, heb je niet een groot warmteverlies als je de studio wilt luchten. Je kunt gerust een raam openzetten.

Door deze directe manier van verwarmen, bereik je sneller de juiste hoge temperatuur. Infrarood verwarming sluit je aan op elektriciteit waarna de energie wordt omgezet in warme infraroodstraling

Pilates studio

Pilates studio’s zijn steeds vaker verwarmd met HeatXL hotpilates panelen. Pilates is een fitnesssysteem uitgewerkt in het begin van de 20e eeuw door Joseph Pilates. Hij noemde zijn methode Contrology, omdat hij ervan overtuigd was dat zijn oefeningen de mentale kracht gebruiken om spieren beter te controleren. 

Tegenwoordig zijn pilateslessen niet meer weg te denken in de yoga ruimtes. Ook steeds meer studio’s bieden pilates in een verwarmde ruimte aan.

Pilates is dé core-training als basis voor alle trainingen, sporten, dans en yoga. Hij geloofde dat de ademhaling, houding en leefstijl van de mens de basis is van de gezondheid van de mens. Hij ontwikkelde een unieke serie van fysieke oefeningen welke helpen bij het verbeteren van de goede houding, coördinatie, balans, kracht, flexibiliteit en ademhaling.

Pilates ontwikkelde zijn methode tijdens de Eerste Wereldoorlog met de bedoeling om het revalidatie programma voor gewonde soldaten en oorlogsveteranen te verbeteren. De oefeningen brengen de geestelijke en lichamelijke gezondheid in balans. Voor ieder een eigen niveau. 

Pilates versus hot pilates

De nadruk ligt net als bij gewone pilates op de spieren die ervoor zorgen dat het lichaam in balans staat en de wervelkolom ondersteunen. De oefeningen zorgen voor slanke, strakke spieren zonder je spieren te vergroten. Ook krijg je een plattere buik. 

Dit beschermt je onderrug en verbetert je houding. Bij hotpilates ligt de nadruk op concentratie, controle, centrering, ademhaling en vloeiende bewegingen.

Pilates voor iedereen

Er zijn verschillende stijlen in zowel moderne als klassieke vormen. Je moet voor beide de juiste kennis hebben om deze stijlen te kunnen uitvoeren. Het moet veilig, kwalitatief en verantwoord zijn. 

De klassieke stijl aangevuld met de verwarming van HeatXL is Hotpilates. Deze yogavorm kan behoorlijk pittig en uitdagend zijn. Het is moeilijker dan je denkt. Een pilatesles verwarmd met HeatXL hotpilates panelen is voor iedereen toegankelijk.

Ervaar hot pilates

Volg eens een sessie bij één van onze klanten.

hotyoga studio 3
hotyoga studio 1

Pilates versus hot pilates

De nadruk ligt net als bij gewone pilates op de spieren die ervoor zorgen dat het lichaam in balans staat en de wervelkolom ondersteunen. De oefeningen zorgen voor slanke, strakke spieren zonder je spieren te vergroten. Ook krijg je een plattere buik. 

Dit beschermt je onderrug en verbetert je houding. Bij hotpilates ligt de nadruk op concentratie, controle, centrering, ademhaling en vloeiende bewegingen.

Pilates voor iedereen

Er zijn verschillende stijlen in zowel moderne als klassieke vormen. Je moet voor beide de juiste kennis hebben om deze stijlen te kunnen uitvoeren. Het moet veilig, kwalitatief en verantwoord zijn. 

De klassieke stijl aangevuld met de verwarming van HeatXL is Hotpilates. Deze yogavorm kan behoorlijk pittig en uitdagend zijn. Het is moeilijker dan je denkt. Een pilatesles verwarmd met HeatXL hotpilates panelen is voor iedereen toegankelijk.

Ervaar hot pilates

Volg eens een sessie bij één van onze klanten.

Hot Pilates gezond?

Pilates is een lichaam en geest methode, body & mind. Door de basis principes toe te passen, ligt de focus op je lijf en hoofd. De concentratie zorgt voor de goede uitvoer van elke beweging. Is dat niet aanwezig, heeft het meteen effect op de techniek en de oefening. Na een uur les is je hoofd leeg en lichaam soepel. 

Van studio’s die werken met onze infraroodverwarming horen wij vaak dezelfde goede berichten. Door de warmte ervaren de deelnemers soepele spieren en een beter herstel na de lessen.

Door de weldadige warmte van de panelen hebben jouw leerlingen minder last van blessures en andere lichamelijke ongemakken.

Met hot pilates voldoe je aan de groeiende vraag van een groep studenten die op zoek zijn naar een sportieve uitdaging. Hot pilates is daarmee een goed alternatief voor een conventionele training. 

Tegenwoordig wordt pilates aangevuld met infrarood straling. Fysiotherapeuten, osteopaten en chiropractici van over de hele wereld erkennen de goede werking van de infrarood verwarming. De warme infrarood stralen raken je huid, wat een intens warm gevoel geeft. Je spieren ontspannen. Infraroodstraling helpt mee aan revalidatie, gezondheid en welzijn. 

Voordelen hot yoga infrarood verwarming

– Geruisloos en geurloos.

– Gezonde warmte, stralingswarmte vergelijkbaar met de zon.

– Gemakkelijk te gebruiken en schoon te houden. 

– Optimale energie besparing zeker in combinatie met zonnepanelen.

– Geen extra onderhoudskosten.

– Droge en schimmelvrije muren.

– Geen beslagen ramen.

– De stralingswarmte wervelt geen stof op en is vriendelijke voor mensen met een allergie.

– Onafhankelijk van fossiele brandstoffen. CO2-neutraal met eco- en zonne-energie.

– Voor residentiële en commerciële ruimtes, ook ideaal voor inbouw achteraf.

– Infrarood verwarming is goedkoop.

– Panelen ir verwarming zijn makkelijk te installeren.

– Op afstand temperatuur regelen en instellen met smart App.

Pilates Studio´s

Pilates studio’s zijn steeds vaker verwarmd met HeatXL hotpilates panelen. Pilates is een fitnesssysteem uitgewerkt in het begin van de 20e eeuw door Joseph Pilates. Hij noemde zijn methode Contrology, omdat hij ervan overtuigd was dat zijn oefeningen de mentale kracht gebruiken om spieren beter te controleren. 

Tegenwoordig zijn pilateslessen niet meer weg te denken in de yoga ruimtes. Ook steeds meer studio’s bieden pilates in een verwarmde ruimte aan.

Pilates is dé core-training als basis voor alle trainingen, sporten, dans en yoga. Hij geloofde dat de ademhaling, houding en leefstijl van de mens de basis is van de gezondheid van de mens. Hij ontwikkelde een unieke serie van fysieke oefeningen welke helpen bij het verbeteren van de goede houding, coördinatie, balans, kracht, flexibiliteit en ademhaling.

Pilates ontwikkelde zijn methode tijdens de Eerste Wereldoorlog met de bedoeling om het revalidatie programma voor gewonde soldaten en oorlogsveteranen te verbeteren. De oefeningen brengen de geestelijke en lichamelijke gezondheid in balans. Voor ieder een eigen niveau.