Bikram

Bikram met infrarood panelen

INFRAROOD PABEEL IS MEER DAN EEN WARMTEBRON

Bikram is een met HeatXL hotyoga-panelen verwarmde vorm van yoga. Bikram is een yoga stijl in een omgeving met een temperatuur van 40 graden. HeatXL hotyoga panelen verwarmen de ruimte terwijl de vaste reeks van 26 yogahoudingen (Asana’s) en 2 ademhalingsoefeningen worden uitgevoerd.

Een Bikram sessie voer je in 90 minuten uit zonder onderbreking. De 26 houdingen worden telkens in dezelfde volgorde gedaan in een ruimte waarin de temperatuur 40 graden is. Door de warmte, zo is de gedachte, kunnen spieren verder worden opgerekt en worden blessures voorkomen. 

De warmte van de HeatXL yogapanelen zorgen ervoor dat de spieren soepeler zijn, waardoor je leniger bent. Dankzij de warmte is de doorbloeding door het lichaam ook beter, wat zorgt voor een goede afvoer van afvalstoffen. Per les verbrand je al tussen de 500 en 1.250 calorieën. 

Bikram Choudhury is de bedenker van deze vorm van yoga. Dit is dus ook waar de naam Bikram yoga vandaan komt. Choudhury claimt dat zijn manier van yoga elke spier, elk gewricht en elk orgaan in het lichaam verbetert dankzij een optimale bloedcirculatie.

Choudhury beoefende yoga vanaf dat hij vier jaar oud was. Op zijn 13e werd hij nationaal yogakampioen van Indië. In Indië is het normaal dat je per dag vier tot zes uur met yoga bezig bent. Op 17-jarige leeftijd liep Choudhury een blessure op tijdens het gewichtheffen in een yogales.

In 2019 werd de Netflix documentaire Bikram: Yogi, Guru, Predator uitgebracht. Eva Orner is de regisseur. Het gaat over de opkomst en ondergang van Choudhury. Terwijl zijn imperium groeide, kwamen er ook zorgelijk feiten boven tafel. 

Vrijblijvende offerte aanvragen

Of koop infraroodverwarming in onze shop. Snel en professioneel geleverd. Infrarood panelen zijn van Duitse kwaliteit en zuinig in verbruik.

Heb je vragen of wil je meer weten over de zuinige HeatXL infraroodverwarming? Neem contact met ons op. Al jouw vragen worden beantwoord door onze deskundige adviseurs. Wij maken exacte berekening hoeveel geld je per maand of per jaar bespaart met infrarood verwarming.

Hotyoga verwarmingen zijn speciaal gemaakt voor het gebruik in hotyoga studio. Wil je informatie over een hofyoga studio infraroodpanelen.

Bikram is een met HeatXL hotyoga-panelen verwarmde vorm van yoga. Bikram is een yoga stijl in een omgeving met een temperatuur van 40 graden.

Hot pilates is na Bikram yoga de nieuwste trend in een verwarmde ruimte. Fitness studio’s en sportscholen introduceren nu ook hot pilates. 

hotyoga verwarming aan plafond yoga studio-2

Snel spierherstel

Gezonde warmte yoga verwarming

Het oefenschema wat hij tijdens zijn herstel uitvoerde vormde de basis voor Bikram. Door HeatXL Hotyoga infraroodverwarming beleeft Bikram een opleving. Door de infrarood warmte hebben de deelnemers de volgende dag minder last van stijve spieren.

Bikram yoga is fysiek gezien een intensieve yoga vorm, die daardoor niet alleen veel vrouwen maar ook veel mannen naar de hot yoga studio aantrekt. Door de hoge temperatuur in de yoga ruimte gaat je hartslag en bloedcirculatie omhoog. 

De serie van 26 yogahoudingen, in combinatie met de warmte, zorgt dat je hartslag met de ene houding omhoog gaat en in een andere houding weer rustiger wordt. Daardoor krijg je ook een cardio training. 

Wil je zelf Bikram trainer worden?

De opleiding bestaat uit een zwaar programma, negen weken lang van ’s morgens half acht tot ’s nachts twee uur. 

Bikram yoga was voorheen niet voor iedereen toegankelijk. Door de warme luchttemperaturen hadden mensen met gezondheidsklachten, zoals hartproblemen of hoge bloeddruk, last van de benauwde en vochtige lucht.

studio amsterdam hotyoga

Werking infrarood warmte

Hotyoga, Hot Pilates en Bikram

De juiste manier van Bikram studio verwarmen is met infrarood warmte. Een hot yoga infrarood verwarming van HeatXL heeft vele voordelen ten opzichte van een luchtverwarming. Ze zijn energiezuinig, duurzaam en gezond. 

Infraroodstraling werkt op het principe van de zon, maar dan zonder de schadelijke uv-straling. Wanneer de warme zonnestralen onze huid raken, warmen we op. De infrarood stralen warmen de objecten en mensen in de studio ruimte op. 

De opwarming van muren en objecten zorgt tevens voor een extra stijging in temperatuur van 2 tot 3 graden. Hierdoor verwarm je veel efficiënter dan met convectie warmte. 

Doordat de objecten de warmte vasthouden, heb je niet een groot warmteverlies als je de studio wilt luchten. Je kunt gerust een raam openzetten.

Door deze directe manier van verwarmen, bereik je dus sneller de juiste hoge Bikram temperatuur. Infrarood verwarming sluit je aan op elektriciteit waarna de energie wordt omgezet in warme infraroodstraling.

Onze specialisten vertellen je graag meer over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

 

hotyoga verwarming aan plafond yoga studio 3-2

Voordelen Infrarood

Waarom je kiest voor infrarood panelen

Kenmerken van een yogastudio verwarming

– Geen luchtcirculatie. Stofdeeltje dwarrelen niet in de ruimte. 

– Schone lucht en gezond binnenklimaat.

– Gelijkmatige verwarming van de yoga studio.

– De muren zijn warmer dan de omgevingslucht.

– Geen condensatie van vocht op de muren of ramen.

– Comfort bij zowel lage als hoge temperaturen.

– Weinig warmte verlies wanneer ramen en deuren worden geopend voor ventilatie.

Bikram yoga verwarming compleet pakket

Infraroodpanelen voor Bikramyoga studio verwarming.

Professionele Bikram thermostaten voor aansturing van jouw verwarming.

Schakelkast gemaakt voor het schakelen van Bikrampanelen.

HeatXL professionele schakelkast voor Bikram studio’s.

HOTYOGA VERWARMING

SPECIAAL GEMAAKT VOOR YOGA BIKRAM EN PILATES