hotyoga-verwarming-nl-logo

Bikram Yoga

Bikram met infrarood verwarming

Bikram yoga is een met hot yoga verwarming een verwarmde vorm van yoga. Bikram is een yoga stijl in een omgeving met een temperatuur van 40 graden. HeatXL hot yoga verwarming verwarmen de ruimte terwijl de vaste reeks van 26 yogahoudingen (Asana’s) en 2 ademhalingsoefeningen worden uitgevoerd.

Een Bikram yoga sessie voer je in 90 minuten uit zonder onderbreking. De 26 houdingen worden telkens in dezelfde volgorde gedaan in een ruimte waarin de temperatuur 40 graden is. Door de warmte, zo is de gedachte, kunnen spieren verder worden opgerekt en worden blessures voorkomen. 

De warmte van de HeatXL hot yoga verwarming zorgt ervoor dat de spieren soepeler zijn, waardoor je leniger bent. Dankzij de warmte is de doorbloeding door het lichaam ook beter, wat zorgt voor een goede afvoer van afvalstoffen. Per les verbrand je al tussen de 500 en 1.250 calorieën. 

Bikram Choudhury is de bedenker van deze vorm van yoga. Dit is dus ook waar de naam Bikram yoga vandaan komt. Choudhury claimt dat zijn manier van yoga elke spier, elk gewricht en elk orgaan in het lichaam verbetert dankzij een optimale bloedcirculatie.

Choudhury beoefende yoga vanaf dat hij vier jaar oud was. Op zijn 13e werd hij nationaal yogakampioen van Indië. In Indië is het normaal dat je per dag vier tot zes uur met yoga bezig bent. Op 17-jarige leeftijd liep Choudhury een blessure op tijdens het gewichtheffen in een yogales.

In 2019 werd de Netflix documentaire Bikram: Yogi, Guru, Predator uitgebracht. Eva Orner is de regisseur. Het gaat over de opkomst en ondergang van Choudhury. Terwijl zijn imperium groeide, kwamen er ook zorgelijk feiten boven tafel. 

Vraag direct een gratis offerte op

Vul het onderstaande formulier in voor een vrijblijvende offerte.

Bel ons

+31 (0)165-714107

Mail ons

info@heatxl.com

Snel spierherstel

Het oefenschema wat hij tijdens zijn herstel uitvoerde vormde de basis voor Bikram. Door HeatXL Hot yoga infraroodverwarming beleeft Bikram een opleving. Door de infrarood warmte hebben de deelnemers de volgende dag minder last van stijve spieren.

Bikram yoga is fysiek gezien een intensieve yoga vorm, die daardoor niet alleen veel vrouwen maar ook veel mannen naar de hot yoga studio aantrekt. Door de hoge temperatuur in de yoga ruimte gaat je hartslag en bloedcirculatie omhoog. 

De serie van 26 yogahoudingen, in combinatie met de warmte, zorgt dat je hartslag met de ene houding omhoog gaat en in een andere houding weer rustiger wordt. Daardoor krijg je ook een cardio training. 

Wil je zelf Bikram trainer worden?

De opleiding bestaat uit een zwaar programma, negen weken lang van ’s morgens half acht tot ’s nachts twee uur. 

Bikram yoga was voorheen niet voor iedereen toegankelijk. Door de warme luchttemperaturen hadden mensen met gezondheidsklachten, zoals hartproblemen of hoge bloeddruk, last van de benauwde en vochtige lucht.

Werking infrarood verwarming

De juiste manier van Bikram studio verwarmen is met infrarood warmte. Een hot yoga infrarood verwarming van HeatXL heeft vele voordelen ten opzichte van een luchtverwarming. Ze zijn energiezuinig, duurzaam en gezond. 

Infraroodstraling werkt op het principe van de zon, maar dan zonder de schadelijke uv-straling. Wanneer de warme zonnestralen onze huid raken, warmen we op. De infrarood stralen warmen de objecten en mensen in de studio ruimte op. 

De opwarming van muren en objecten zorgt tevens voor een extra stijging in temperatuur van 2 tot 3 graden. Hierdoor verwarm je veel efficiënter dan met convectie warmte. 

Doordat de objecten de warmte vasthouden, heb je niet een groot warmteverlies als je de studio wilt luchten. Je kunt gerust een raam openzetten.

Door deze directe manier van verwarmen, bereik je dus sneller de juiste hoge Bikram temperatuur. Infrarood verwarming sluit je aan op elektriciteit waarna de energie wordt omgezet in warme infraroodstraling.

Onze specialisten vertellen je graag meer over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

 

Kenmerken van een yogastudio verwarming

– Geen luchtcirculatie. Stofdeeltje dwarrelen niet in de ruimte. 

– Schone lucht en gezond binnenklimaat.

– Gelijkmatige verwarming van de yoga studio.

– De muren zijn warmer dan de omgevingslucht.

– Geen condensatie van vocht op de muren of ramen.

– Comfort bij zowel lage als hoge temperaturen.

– Weinig warmte verlies wanneer ramen en deuren worden geopend voor ventilatie.

Bikram yoga verwarming compleet pakket

Infraroodpanelen voor Bikramyoga studio verwarming.

Professionele Bikram thermostaten voor aansturing van jouw verwarming.

Schakelkast gemaakt voor het schakelen van Bikrampanelen.

HeatXL professionele schakelkast voor Bikram studio’s.

hotyoga verwarming aan plafond yoga studio 2-2
hotyoga verwarming aan plafond yoga studio 4-2

Hot yoga, Hot Pilates en Bikram studio

De hot yoga verwarming van HeatXL is ook geschikt voor Hot Pilates en Bikram studio’s. Door gerichte warmte is de hotyoga verwarming geschikt voor de hoge temperaturen bij Bikram yoga, maar ook voor de lagere temperaturen in een Hot Pilates studio. Vraag onze specialisten naar de technische mogelijkheden.

Hot yoga bij hoge temperaturen

Hot yoga beoefen je bij hoge temperaturen van rond de 40 graden Celsius. Er zijn verschillende soorten yoga varianten, die onder de noemer van hot yoga valt, zoals:

– Hot Pilates

– Hot Vinyasa Yoga

– Hot Yang Yoga

– Bikram Yoga

– Hot Yin Yoga

Bij deze vormen van yoga wordt de binnen temperatuur opgevoerd naar 38 tot 42 graden Celsius. Met daarnaast een luchtvochtigheid van 40 procent. Dit mag je ronduit tropisch noemen. Om deze hoge temperatuur en luchtvochtigheid te bereiken is de HeatXL Hotyoga infrarood verwarming ideaal. 

Hot yoga infrarood verwarming

Ook zijn er yogalessen die onder de vorm van ‘warm yoga’ vallen. Hierbij is de temperatuur tussen de 25 en 30 graden Celsius.

Ook daarvoor is de hotyoga verwarming perfect voor te gebruiken. Middels de thermostaat kan je namelijk eenvoudig de exacte temperatuur regelen. 

Indien na de warme yogales een hot yoga wordt gegevens, kan snel de temperatuur van de hotyoga infrarood panelen verhoogd worden. Binnen enkele seconden is de gewenste temperatuur van 40 graden bereikt. Een infrarood verwarming heeft namelijk geen opwarmtijd nodig. 

Verwarmen van de hotyoga studio

Onze verwarmingen gebruiken krachtige infraroodstralen die een zeer hoge temperatuur bereiken van 190 graden Celsius. Zowel de ruimte als de personen worden opgewarmd, zodat de hotyogalessen in de juiste temperatuur gegeven worden.

Ook de luchtvochtigheid is met de infrarood hotyoga verwarming optimaal te regelen.

Niet te vochtig en niet te droog. Daarom zijn onze infrarood panelen zeer geschikt voor hotyoga studio’s. 

Bikram yoga verwarming

Bikram yoga verwarming is zo ontworpen dat hiermee effectief en energiezuinig jouw bikramyoga studio wordt verwarmd. HeatXL Yoga Bikram verwarming verhoogt tevens het warmte comfort.

De energie zuinige yoga infrarood panelen zijn gemaakt voor gebruik in een professionele omgeving. Vanaf het plafond verwarmen de infrarood panelen met een hoge temperatuur de yoga ruimte.

HeatXL bikram yoga verwarming panelen verwarmen de hotyoga studio ruimte tot ver boven 40 graden Celsius op. Al na een paar minuten voelen deelnemers de weldadige warmte afstraling.

Bikram warmte in jouw studio

HeatXL hot yoga verwarming verwarmt het lichaam intensief. Deelnemers en yogi’s worden soepel en komen daardoor gemakkelijk in hun asana. Het is een gezonde stralingswarmte en verwarmd optimaal.

Heb je een eigen yoga studio of wil je een yoga studio starten. Denk dan aan een Hot Yoga, Hot Pilates en Bikram verwarming. Wij zorgen dat je studio perfect wordt verwarmt met infrarood verwarming. Onze infrarood panelen zijn speciaal gemaakt voor Hot Yoga.

Jouw studio

Hot yoga beoefenen in een studio die de perfecte temperatuur en luchtvochtigheid heeft door middel van infrarood stralen. Hotyoga is gezond voor lichaam en geest. De infrarood verwarming hot yoga zorgt ervoor dat de deelnemers tijdens de les een constante hoge temperatuur ervaren. Waardoor de effecten van hot yoga zichtbaar zijn. 

Infrarood hotyoga verwarming van HeatXL zijn vrij van kunststoffen en elektrostraling, dus er bestaan ook geen risico’s op gezondheidsgebied. Integendeel, het gezonde klimaat heeft juist een positief effect op de gezondheid, geest en lichaam. 

Niet in de laatste plaats is het vermelden waard, dat het gebruik van HeatXL verwarmingen ook is toegestaan in kritieke omgevingen als verpleeg afdelingen en operatiekamers in ziekenhuizen.

Middels de hotyoga verwarming van HeatXL creëer je een gezond binnenklimaat in de studioruimte. De binnen temperatuur voor de lessen is rond de 40 graden Celsius. Daarnaast wordt de luchtvochtigheid ook op peil gehouden door de infrarood panelen aan het plafond.

Bikram yoga met comfortabel infrarood verwarming

Voor yoga- en bikramstudio’s gebruiken wij onze speciaal ontwikkelde hot yoga infrarood panelen. Deze warmte panelen zijn van Duitse afkomst, waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat. 

Vele yoga- en bikramstudio’s mochten wij al van deze comfortabel infrarood yoga Bikram verwarming voorzien. Door de hoogwaardige infrarood techniek, die wij gebruiken in de panelen, lopen onze klanten al voor op de markt. 

Onze ruime ervaring in het toepassen en realiseren van deze yoga Bikram verwarming maken ons jouw betrouwbare partner.

De infrarood stralen verwarmen direct de objecten en deelnemers in de les. Daardoor komen de yogi’s dieper in hun Asana houdingen. Tevens gaat het rekken en stretchen beter. Daarnaast heeft men de volgende dag veel minder spierpijn. Dit allemaal dankzij de gezonde en intense infrarood straling. 

Een ander voordeel van HeatXL yoga panelen is dat de opgewarmde lucht niet verplaatst wordt. Geen temperatuur wisselingen en stofverplaatsing meer! 

Met een Yogabikram verwarming geniet je van hoge temperaturen en een schone lucht. 

Bikram yoga infrarood verwarming van hoge kwaliteit

HeatXL Bikram yoga verwarming is van Duitse makelij, wat garant staat voor hoogwaardige kwaliteit.

Sinds 2008 leveren wij hot yoga infrarood panelen in yogastudio opstellingen in Nederland, België en Duitsland. Sinds vorig jaar weten zelfs studio’s uit Frankrijk en Zwitserland ons te vinden. 

Al deze yogastudio locaties maken gebruik van onze hoogwaardige kwaliteit warmte panelen. 

Heb je ook interesse in de toepassing van ons systeem in jouw yogastudio? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij staan je namelijk graag te woord en geven je advies over wat de beste mogelijkheden zijn voor jouw yoga bikramstudio!

De hotyoga verwarming van HeatXL is ook geschikt voor Hot Pilates en Bikram studio’s. Door gerichte warmte is de HeatXL hotyoga infrarood verwarming geschikt voor de hoge temperaturen bij Bikramyoga, maar ook voor de lagere temperaturen in een Hot Pilates studio. Vraag onze specialisten naar de technische mogelijkheden.

Wat is de beste verwarming voor Bikram yoga?

De beste verwarming voor jouw bikram yoga studio zijn de extra warme infrarood panelen van HeaXL Met bikram yoga  infrarood panelen wordt op hoge temperatuur een ruimte energiezuinig verwarmd.

Werking infrarood panelen?

De warmte stralen van de bikram infrarood verwarming stralen vanaf het plafond de studio ruimte in. De hoge temperaturen zorgen voor een gelijkmatige warmteverdeling in de ruimte.

Bikram verwarmen in jouw studio?

HeatXL infrarood panelen verwarmen, indien gewenst, jouw yoga ruimte tot boven de 40 graden Celsius. Al na enkele minuten voelen de deelnemers de weldadige en comfortabele warmte van de panelen.

HeatXL Bikram in jouw studio?

HeatXL infrarood panelen geven een intensieve warmtestraling af, die goed inwerkt op de spieren. Deelnemers en yogi’s worden soepel en komen gemakkelijk in hun asana. De stralingswarmte is erg gezond en verwarmd optimaal.

Bikram yoga infrarood panelen

HeatXL is trendzetter en sinds 2008 zijn wij actief als producent en importeur van infrarood panelen voor bikram yoga. Infrarood panelen van HeatXL zijn aantoonbaar de beste keuze voor jouw bikramstudio. Bikram infrarood panelen behalen een oppervlakte temperatuur van 190 graden. Het perfecte spectrum voor een aangename warmte in jouw studio.

De glazen paneel afwerking geeft geleidelijk de warmte af en waarborgt daardoor een goede warmteverdeling op de vloer. HeatXL hotyoga verwarming is van Duitse makelij en kenmerkt zich door de hoge kwaliteit. Veel yogastudio’s in Nederland, België en Duitsland passen al enkele jaren onze warmte panelen toe met uitmuntende resultaten.

Door het gebruik van onze hoogwaardige infrarood techniek lopen deze studio’s al jaren voor op de hotyoga markt.

Heb je een eigen yoga studio of wil je een yoga studio starten. Denk dan aan een Hot Yoga, Hot Pilates en Bikram verwarming. Wij zorgen dat je studio perfect wordt verwarmt met infrarood verwarming. Onze infrarood panelen zijn speciaal gemaakt voor Hot Yoga.

Bikram yoga infrarood verwarming

Een Bikram sessie voer je in 90 minuten uit zonder onderbreking. De 26 yoga houdingen worden telkens in dezelfde volgorde gedaan in een ruimte waarin de temperatuur 40 graden is. Dit worden de 26 asana’s genoemd.

Door de warmte van de HeatXL infrarood panelen worden spieren verder opgerekt en blessures voorkomen.  De warmte van de HeatXL yogapanelen zorgen ervoor dat de spieren soepeler zijn, waardoor je leniger bent. Ook worden de organen hierbij gemasseerd. 

Dankzij de warmte is de doorbloeding door het lichaam ook beter, wat zorgt voor een goede afvoer van afvalstoffen. Het is tevens vanzelfsprekend dat je in een bikram yogaruimte zweet. Per les verbrand je al tussen de 500 en 1.250 calorieën. 

Een bikram yoga sessie is niet compleet zonder een hoogwaardig verwarm systeem. Onze infrarood verwarming bikram yoga hangt in verschillende yoga studio’s in Nederland, België en Duitsland.

Bikram yoga infrarood panelen kunnen wij professioneel installeren in elke yoga studio.

Installatie Bikram Yoga verwarming

Infrarood verwarming bikram yoga systeem is speciaal gemaakt voor de verwarming van yogastudio’s. De panelen verwarmen direct de deelnemers en objecten in de ruimte door middel van infrarood straling. Wij vertellen je graag over de mogelijkheden voor jouw hotyoga studio. Voor de hotyoga en bikram lessen.

Hoe hot yoga verwarming installeren?

Wanneer je interesse hebt in de mogelijkheden en wilt weten wat ons systeem voor jouw bikram studio kan betekenen? Neem dan contact met ons op. Je bent ook van harte welkom in onze showroom. Wij nemen uitgebreid de tijd om jou uit te leggen hoe HeatXL hot yoga verwarming vervolgens werkt. Onze specialisten helpen je graag op weg.

Offerte voor HeatXL hotyoga panelen?

Voordat je over gaat tot de aankoop van ons systeem voor jouw yogaschool, maak je samen met onze specialist een afspraak voor het samenstellen van een degelijk warmte plan. In dit plan worden de specifieke zaken en aspecten van isolatie en luchtverversing op elkaar afgestemd. Je profiteert van een afgemeten systeem.